• engellere engelsiz bir yaşam sağlamayı arzu eden bir yapısı devletin yaptığı çok güzel kurumlardan bir tanesidir. öğretmenleriyle ve akademik kadrosuyla bulunduğu ildeki engelli bireyleri rehabilite etmeyi amaçlamaktadır.boş işlere yatırım yapılacağına engelli gençlere yatırım yapmayı hedef alan bu kurum çok faydalı ve gençleri topluma kazandırarak hayattaki engellerini kaldırmayı amaçlayan güzide bir kurumdur. :d

    bu güzide kuruma gidebilmek için ygs 4 ten 400 üzeri puan almak gerek.kısacası böylesinden mütevellit.
  • kuruluş amacı bir ildeki hem rehberlik psikolojik danışma hem de özel eğitim ihtiyaçlarını sağlamak, okullar aracılığıyla yapılan çalışmaları denetlemek, bir şekilde uyum sağlayamayan öğrencileri diğerlerinden ayrı değerlendirerek iyi yanlarını bulmayı sağlamaktır.
    maalesef ki şu andaki konumları yalnızca özel eğitim ve özel eğitime destek olma haline bürünmüştür. çünkü özel eğitimde olan açığı kapatmanın en kolay yolu olarak ramlara yüklenmeyi seçmişlerdir, okullara özel eğitim öğretmeni atanması veya destek eğitim sınıfları açılması veya direkt durumlara uygun özel eğitim okulları açılması yerine.
    bu nedenle okulların psikolojik danışma ve rehberlik alanlarıyla ilgilenmeleri, genellikle ram çalışanlarının azlığına ve tembelliğine bağlı olarak, oldukça azdır. keçiören, ığdır, çankaya, burdur vs gibi sayılı rehberlik araştırma merkezleri aktif olarak çalışmakta ve farklı konulardaki çalışmalarıyla örnek olmaktadır.***
  • çocuğunuzda bir problem varsa ya da başka bir durum dolayısıyla *yolunuzun düştüğü kurum.
    ben oğlumdaki sorun için gittim. dehb, atipik otizimli ve disleksi sorunları var. hepsinden eser miktarda, ortaya karışık.

    gitmeden önce yapılacaklar listesi,
    okulun rehberlik servisi ve öğretmen eşliğinde doldurulacak form,
    dört adet fotoğraf,
    çocuğun ve velinin kimlik belgesi,
    boşanmış ebeveynler için mahkeme kararı fotokopisi.
    bunlar hazır mı? saçmalamayın, tabii ki bitmedi.
    randevu almak için kuruma gideceksiniz.
    en erken bir ay sonraya verecek, çünkü koca ilçeye üç beş kişi bakıyor.
    randevuyu aldın ama bunun bir de hastane süreci var.
    psikiyatri kliniği olan bir devlet hastanesinde sağlık kurul raporu alacaksın.
    mümkün mü? değil. 182 ile olan mücadeleyi kaybedince, çevrede yaptığın araştırmalar sonucu gideceğin hastanenin hekiminin muayenehanesini ziyaret edeceksin.
    kurula girip 45 saniye kalacaksın ve bingo rapor çıktı.
    hayır tabii ki, saçmalama. üç hafta sonra aynı hastaneden gidip raporu alacaksın.
    sonra tekrar ram 'a gideceksin. kurul hangi gün toplanıyorsa onu bekleyeceksin.
    kurul onayladı ama daha okulun ve ilçe milli eğitimin haberi yok. yazının gitmesini bekleyeceksin.

    boşa geçen günlerinde iyi bir özel eğitim kurumu arayabilir ya da okuldaki destek eğitim odasına giren öğretmenler hakkında bilgi toplayabilirsin.

    bunca şeyi niye anlattım? bir belki işine yarar, iki bunca sürece ne gerek var?
    ram çocuğu özel eğitime neden sevkedemiyor direkt? hastane vs niye sürünüyoruz? hastane sevk edecekse ram neden var?
    kafamda deli sorular.
  • fizyoterapist ihtiyacı olan kurumdur.
    fiziksel engelli bireylerin değerlendirme aşamasında oldukça sıkıntı yaşıyorlar ve birçoğunun değerlendirmesi hatalı. özel eğitimde çalışmış bir fizyoterapist olarak çok sıkıntı yaşadım bu açıdan.
  • çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel yetilerinin raporlandırıldığı bu kurumlarda bedensel yetisini tanımlayabilecek ve uygun modüller hazırlayabilecek fizyoterapistlerin bu kuruma elzem olduğu defalarca hatırlatılmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap